понеділок, 22 квітня 2013 00:00

Салат із куркою посипають пармезаном

Автор: фото: Катерина ГОНЧАРОВА
  Великий круасан розрізають, змащують часниковим соусом. Начиняють листям салату, огірком, сиром та консервованим тунцем
Великий круасан розрізають, змащують часниковим соусом. Начиняють листям салату, огірком, сиром та консервованим тунцем

У столичному ресторані швидкого харчування "Салатейра" відвідувачі часто готують самі. Беруть із лотків нарізані продукти. Найчастіше — листя салату, огірки й помідори, волоські горіхи, чорнослив. Соуси, гірчиця, сіль і перець безкоштовні. Замовлені страви кухарі роблять на кухні за скляною стіною.

— Фаст-фуд буває корисним для здоров'я. Замість того, щоб смажити, ми запікаємо. М'ясо й рибу варимо, зливаємо з них жир, — розповідає бренд-шеф закладу Ірина Добруцька.

Удома радить завжди мати в холодильнику по два-три види овочів і сухофруктів, шматок сиру і хоча б 200 г курятини. Також — приправи.

— З таких складників готуємо італійський салат ночола. Для однієї порції запікаємо 100-грамовий шматок курки. По деку розмазуємо чайну ложку оливкової олії. Кладемо курятину, солимо й перчимо. Запікаємо 15 хвилин за 180 градусів.

Кладе на велику тарілку листя двох видів салату — лоло біондо і айсберг. Ріже і викладає поверх скибки помідора, кілька штук розпареного чорносливу, жменю волоських горіхів.

— Їх дрібно різати не треба. Шматки овочів теж мають бути великі. Поливатимемо соусом із часнику і горіхів. Готуємо його на основі домашнього майонезу.

Вбиває в глибоку миску двоє яєць, додає по 0,5 ч. ложки гірчиці, солі та цукру. Також — два подрібнені горіхи, зубець часнику. Хвилину збиває блендером до однорідності. Потім, збиваючи, вливає тонкою цівкою 3 ч. ложки оливкової олії.

— Якщо дасте більше — не страшно. Майонез вийде густішим. Вичавлюю сік третини лимона. Збиваю ще півхвилини. 70 грамів соусу виливаю на тарілку з салатом. Посипаю столовою ложкою тертого сиру пармезан. Такий салат добре втамовує голод, бо містить і м'ясо, і поживний пікантний соус. Чорнослив пом'якшує смак. За бажання страву можна посолити і поперчити.

Круасан начиняють тунцем

— До салату майже завжди подаємо круасан із тунцем і овочами. Називається така страва паніні туна, — каже Ірина Добруцька. — 15 секунд розігріваємо у мікрохвильовці великий круасан. Ріжемо його уздовж, кладемо всередину начинку.

Спершу виливають 3 ст. ложки часниково-горіхового соусу. Прикладають листям салату лоло біондо і айсберг. На нього — чотири кружальця свіжого огірка, по 40 г сиру фета і консервованого тунця.

— Закриваємо круасан і подаємо на стіл. Риба і сир мають солонуватий смак. Соус надає закусці пікантності.

Зараз ви читаєте новину «Салат із куркою посипають пармезаном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі