понеділок, 08 січня 2018 07:45

Рибні кульки начиняють грибами з розплавленим сиром

Автор: www.gotovim-doma.ru
  Кульки формують з рибного фаршу. Обкачують у панірувальних сухарях і смажать до золотистого кольору
Кульки формують з рибного фаршу. Обкачують у панірувальних сухарях і смажать до золотистого кольору

— Готую по три порції рибних кульок. Родина в мене велика, роблю чималу каструлю. Вони в мене подібні до котлет по-київськи, тільки не з курятини, а з риби, — говорить 43-річна Марія Крохмалюк із міста Кам'янець-Подільський Хмельницької області.

Миє 600 г рибного філе і нарізує на дрібні шматки. Чистить цибулину та два зубчики часнику. Усе перемелює в блендері чи м'ясорубці. Перекладає фарш у миску й додає одне яйце. Насипає 3 ст. л. панірувальних сухарів і 1 ст. л. сметани.

Щоб котлети були ситніші, додає один-два шматки батона, вимоченого в молоці.

Подрібнює півпучка кропу. Присмачує по пів чайної ложки солі та чорного меленого перцю. Все перемішує. Для начинки 200 г печериць ріже на дрібні шматки. Смажить на 2 ст. л. вершкового масла. Тоді додає 100 г натертого твердого сиру, щоб він трохи розплавився.

— Якщо не хочете поратися з цією начинкою, гриби можна додати у фарш. Буде також смачно, але швидше.

Формує з фаршу кульки, розміром з котлети, викладає в середину по чайній ложці сирно-грибної начинки. На окрему тарілку насипає 3 ст. л. панірувальних сухарів і обкачує в них котлети. Смажить на олії з двох боків до золотистої скоринки. Котлети готові до вживання.

— Із котлет можна зробити святкову страву, якщо запекти їх ще в духовці у винному ­соусі.

Складає котлети в сотейник і поливає половиною склянки білого сухого вина. Додає 2 ст. л. вершкового масла і ставить на плиту. Півсклянки вершків змішує з 1 ст. л. крох­малю та двома жовтками. ­Поливає котлети й посипає 50 г ­натертого твердого сиру. Запікає в духовці на 180°С до золотистої скоpинки.

Зараз ви читаєте новину «Рибні кульки начиняють грибами з розплавленим сиром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі