понеділок, 01 січня 2018 07:05

Різдвяний кекс печуть з апельсиновими шкірками

Автор: www.foodnetwork.sndimg.com
  Різдвяний кекс штолен можна зберігати при кімнатній температурі у шафі. Що довше лежить, то смачніший
Різдвяний кекс штолен можна зберігати при кімнатній температурі у шафі. Що довше лежить, то смачніший

— Різдвяний пиріг штолен навчилася пекти не гірше, ніж німці. Побачила по телевізору, як його роблять. Але вони його готують за кілька тижнів до свята. Що довше зберігається, то смачніший. Я ж печу свіженький, — говорить киянка Віталіна Потапенко, 31 рік. — Для хрусткості додаю горіхи кількох видів.

Спочатку готує опару. Змішує півсклянки молока, 25 г сухих дріжджів та 100 г борошна. Накриває поліетиленовою плівкою і ставить у тепле місце на 10 хв., аби піднялася. Тоді збиває міксером 150 г м'якого вершкового масла, опару, 250 г борошна, 50 г цукру, цедру з півапельсина та півлимона, дрібку солі. Замішує м'яке тісто.

Мастить глибоку миску ­олією, кладе тісто й накриває харчовою плівкою. Ставить у тепле місце на 20 хв. Обминає руками і знову лишає на 20 хв. Тоді тісто розкачує трохи качалкою, посипає 220 г родзинок, 50 г мигдалю, 35 г цукатів з апельсинової шкірки та 30 г волоських горіхів. Замішує їх у тісто і складає його у формі батона.

— Якщо деко коротке, краще зробити два батони. Тоді випічка менша й акуратніша.

Змішує одне яйце, 1/3 ч. л. солі та 30 мл води. Мастить цим штолен і пече 40 хв. за температури +175°С. Виймає з духовки і змащує пензликом розтопленим вершковим маслом. Посипає 3 ст. л. цукрової пудри і кладе в пергаментний папір.

— Зберігати можна при кімнатній температурі. Або загорнути в харчову плівку і заморозити на кілька місяців.

Зараз ви читаєте новину «Різдвяний кекс печуть з апельсиновими шкірками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі