Світ навколо нас постійно оновлюється, змінюються споживчі звички й відповідно у магазинах з'являються нові продукти. В очікуванні смачного Великодня ми спробуємо обрати, на чому краще випікати — на вершковому маслі, маргарині чи на новому продукті — рослинно-вершковій суміші.
Вершкове масло — улюблений із дитинства продукт. Але не кожна випічка вийде з ним добра. Часто його необхідно змішувати з олією, і результат не завжди буде ідеальний. До того ж ціна на справжнє вершкове масло "кусається". Пачка коштує майже 40 гривень, а дешеве масло по 20–25 гривень є фальшивкою невідомого походження.
Маргарин прийшов до нас із старих бідних часів, коли людей треба було нагодувати дешево. Його виробляють за старими технологіями. У результаті в продукті виникає висока кількість небезпечних трансжирів. Їхній рівень може перевищувати дозволену норму більш як утричі. До того ж маргарин має неапетитний смак і запах, що впливає на якість страви.
Рослинно-вершкова суміш прийшла до нас із Європи. Уже багато років європейці обирають її як дієтичний продукт із низьким рівнем холестерину. До того ж суміш ідеально підходить для випічки. Завдяки маслу в її складі, випічка має ніжний вершковий смак, а завдяки олії тісто буде м'яке, пухке. Випічка надовго залишається свіжою. Рівень трансжирів у рослинно-вершковій суміші контролюють відповідно до вимог законодавства.
Рослинно-вершкову суміш рекомендують для приготування страв, згідно з дослідженнями Одеської національної академії харчових технологій у листопаді 2017 року. Вони підтвердили, що тісто на її основі не потребує багато борошна, виходить розпушене, пишне та м'яке. Щодо випічки, то вона буде добре пропечена, пухка, насиченого золотистого кольору. З яскраво вираженим ароматом і приємним вершковим присмаком.
Найкращим вибором для випічки, і взагалі для приготування страв, буде смачна й безпечна рослинно-вершкова суміш з ідеальною пропорцією олії та вершкового масла у складі. Таке тісто неодмінно гарантує відмінний результат!
Смачного вам Великодня!
Коментарі