понеділок, 15 грудня 2014 07:05

Різдвяну наливку роблять за місяць

— Випивку на Різдво готую зарання, — каже вінничанка Світлана Тетерук, 48 років. — Найменше має стояти два з половиною тижні. Я ж готую за місяць.

По 50 г кураги, білих та чорних родзинок миє і сушить на паперовому рушнику. Кладе у скляну банку разом із паличкою кориці. Додає п'ять бутонів гвоздики, п'ять пелюстків зірочки ясенця, по дрібці імбиру та кардамону. Насипає пів чайної ложки мускатного горіха.

— Заливаю приправи якісною горілкою. Зрізую цедру з апельсина, кидаю в банку. Всипаю півсклянки простого й пачку ванільного цукру. Добре перемішую. Закриваю кришкою і ставлю в темне місце. Що два дні перемішую, щоб цукор розчинився. На 10-й день крізь марлю чи ситечко наливаю настоянку у пляшку. Закриваю і даю настоятися щонайменше тиждень.

Зараз ви читаєте новину «Різдвяну наливку роблять за місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі