— Рибні котлети готую не на сковороді, а в духовці. Так вбирають менше жиру. Будуть смачніші й соковитіші, — говорить киянка Карина Підпомога, 29 років.
Замочує 200 г білого хліба в склянці теплого молока. Чистить цибулину і нарізає дрібними кубиками. Обсмажує на олії до рум'яності і знімає з вогню. Чистить рибу і відділяє 1 кг філе. Перекручує його на м'ясорубці. Пропускає через прес чотири-п'ять зубчиків часнику. Змішує його з рибою, цибулею та віджатим хлібом із молока. Додає у фарш 1 ст. л. майонезу, яйце, по 2 ч. л. солі й цукру, 0,5 ч. л. чорного меленого перцю. Добре все перемішує.
— Відбиваю фарш. Для цього ліплю його в кулю і кидаю у велику миску. Повторюю це три-чотири рази. Цей процес не можна упускати. Інакше котлети розпадуться чи потріскаються при запіканні.
Намочує руки в олії і формує з фаршу кульки середнього розміру. Викладає їх на деко застелене папером для випічки. Кулінарним пензликом змащує котлети майонезом. Вмикає духовку на температуру 170°С і запікає півгодини. Готову страву подає на стіл із молодою картоплею, квашеними огірками чи помідорами.
Коментарі