понеділок, 05 листопада 2018 06:15

Рибні котлети змащують майонезом

— Рибні котлети готую не на сковороді, а в духовці. Так вбирають менше жиру. Будуть смачніші й соковитіші, — говорить киянка Карина Підпомога, 29 років.

Замочує 200 г білого хліба в склянці теплого молока. Чистить цибулину і нарізає дрібними кубиками. Обсмажує на олії до рум'яності і знімає з ­вогню. Чистить рибу і відділяє 1 кг філе. Перекручує його на м'ясорубці. Пропускає через прес чотири-п'ять зубчиків часнику. Змішує його з рибою, цибулею та віджатим хлібом із молока. Додає у фарш 1 ст. л. майонезу, яйце, по 2 ч. л. солі й цукру, 0,5 ч. л. чорного меленого перцю. Добре все перемішує.

— Відбиваю фарш. Для цього ліплю його в кулю і кидаю у велику миску. Повторюю це три-чотири рази. Цей процес не можна упускати. Інакше котлети розпадуться чи потріскаються при запіканні.

Намочує руки в олії і формує з фаршу кульки середнього розміру. Викладає їх на деко застелене папером для випічки. Кулінарним пензликом змащує котлети майонезом. Вмикає духовку на температуру 170°С і запікає півгодини. Готову страву подає на стіл із молодою картоплею, квашеними огірками чи помідорами.

Зараз ви читаєте новину «Рибні котлети змащують майонезом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі