— Наливки люблю більше за вино чи коньяк. Але не заводські, де накидають купу ароматизаторів, а свої напої, — каже Марина Шевчук, 46 років зі Львова. — За святкові застілля повипивали мої запаси, тому роблю нові з заморожених ягід.
Змішує 100 г вишні, 100 г чорносливу, 1 ст. л. барбарису, дві зірочки бодяну та 10 бруньок гвоздики. Складає в скляну пляшку ягоди та спеції. Насипає склянку цукру й заливає 300 мл горілки. Закриває кришкою, струшує. Ставить на два тижні настоюватися в темному прохолодному місці.
— У мене в квартирі немає погреба, тому виставляю пляшку на цементну підлогу на балкон. Щоб до нього не дісталися сонячні промені, накриваю картонною коробкою.
Коли напій дозріє, проціджує його через марлю. Кладе її два шари в лійку і вставляє в чисту пляшку. Наливку можна пити одразу.
Коментарі