понеділок, 17 грудня 2018 06:05

Пряничний будинок не черствіє місяць

Автор: WWW.POVAR.RU
  Пряничний будинок із імбирного тіста прикрашають білою глазур'ю та  цукровою пудрою
Пряничний будинок із імбирного тіста прикрашають білою глазур'ю та цукровою пудрою

— Побачила в журналі фото пряничного будиночка. Дай, думаю, і собі такий зроблю. Для мене ця випічка була новиною, тому переглядала спеціальні майстер- класи по телевізору. І вийшло казково, — розповідає львів'янка Руслана Мазуник, 33 роки.

Береться за тісто. Змішує 1 кг борошна з 1/3 ч. л. соди. В іншій мисці з'єднує 200 г розтопленого вершкового масла і 200 г цукру. Додає 3 яйця та склянку рідкого меду.

— Для тіста беру тільки тягучий мед. Якщо маю кристалізований, ставлю в чашці на батарею, щоб розтопився.

Перемішує і додає приправи. Всипає по 1/4 ч. л. кориці, імбиру, гвоздики та кардамону. Підмішує ці продукти до борошна з содою. Тоді все добре вимішує. Тісто має вийти еластичним. Кладе його в пакет і ставить до холодильника на 4 год. Розкочує тісто до товщини 0,5 см. Має вийти три пласти.

— Щоб легше було зорієнтуватися в розмірах будиночка, знайшла в інтернеті схему, — каже Руслана. — Вирізала з картону трафарети і вже по них робила заготовки до будиночка, обводячи контури гострим ножем по тісту.

Випікає частини будиночка у розігрітій духовці при температурі 180°С 10 хв. до золотистого кольору.

— Чекаю годину до повного охолодження. Інакше коржі будуть ламкими. Для скріплення будиночка, краї трохи натираю на дрібній тертці. Так краще схопляться.

Готує глазур для розпису. Збиває яєчний білок з 1/2 ч. л. лимонного соку до м'якої піни. Поступово всипає 180 г цукрової пудри. Збиває міксером 10 хв. Накриває харчовою плівкою і ставить в холодильник на півгодини.

Викладає глазур у кондитерський мішок або в пакетик, зрізавши куток. Змащує спочатку краї стінок, склеюючи їх. Ставить будинок на столі і чекає, щоб підсох. Змащує верхній зріз стін і прилаштовує дах. Тоді покриває глазур'ю шви. На даху кріпить димар. Щоб покрити ­будинок "снігом", глазур посипає цукровою пудрою. ­Пряничний будиночок може зберігатися місяць.

Зараз ви читаєте новину «Пряничний будинок не черствіє місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі