— Люблю збирати гриби, — каже 34-річна Наталія Хімчак із міста Новояворівськ Львівської області. — Особливо подобається готувати пиріг із лисичками й картоплею. Рецепт нескладний, а страва — смачна.
Змішує в мисці півсклянки молока, склянку кефіру і 100 г розтопленого маргарину.
— Додаю одне яйце, по пів чайної ложки солі та цукру. Всипаю пачку розпушувача, 300 грамів просіяного борошна. Замішую, доки не відставатиме від стінок.
Тісто кладе в пакет і залишає в холодильнику на годину.
— Очищую три картоплини середньої величини. Нарізаю кубиками й обсмажую до напівготовності на рослинній олії. Солю. Кілограм лисичок промиваю під проточною водою. Нарізаю на шматки середньої величини. Подрібнюю одну ріпчасту цибулину й обсмажую разом із грибами 15 хвилин, щоб випарувалася рідина. Додаю дрібку перцю для смаку, — каже Наталія Хімчак.
Натирає 100 г твердого сиру на середній тертці.
— Тісто розділяю на дві нерівні частини — дві третини і третину. Одну частину розкачую так, щоб краї тіста звисали за бортик форми для запікання. Викладаю шарами начинку — картоплю, потім гриби з цибулею і рівномірно присипаю тертим сиром.
Другу частину тіста теж розкачує і накриває нею пиріг.
— Краї заліплюю. Виделкою роблю дірочки у верхньому коржі. Змащую пиріг збитим жовтком. Ставлю у розігріту духовку. Випікаю 15 хвилин за температури 200 градусів, потім ще 20 — за температури 180 градусів. Пиріг розрізаю на порції і подаю гарячим із курячим бульйоном або сметаною, — каже Наталія Хімчак.
Коментарі