понеділок, 09 липня 2018 06:11

Персиковий торт заливають вершково-шоколадним кремом

— Персики — моя слабкість. ­Люблю їх їсти у всякому вигляді. А на свята роблю персиковий торт із білим шоколадом, — розповідає Любов Симоненко, 37 років, із Новоград-Волинського Житомирської області.

Розігріває духовку до 180°C. Для тіста подрібнює 150 г вершкового масла невеликими кубиками. Просіює склянку борошна, перемішує з маслом. Посипає половиною склянки цукрової пудри. Бере два яйця, відділяє жовтки від білків. Додає в тісто жовтки й вимішує до однорідності. Розкачує його в тонкий шар. Кладе в глибоку форму з бортиками, змащену олією чи вершковим маслом. Тісто притискає до форми, якщо воно вище за бортики — зрізає ножем. Зверху кладе папір для запікання і засипає сухим горохом.

— Це роблю, щоб тісто не піднялося. Нам потрібно рівне дно пирога.

Ставить у духовку на 15 хв. Забирає горох і допікає тісто ще 10 хв.

Для начинки ламає 200 г білого шоколаду. Кладе в каструлю і наливає 500 мл вершків 35% жирності. Нагріває на малому вогні, помішуючи, доки шоколад повністю не розтане. Збиває у мисці два яйця, і ще два жовтки. Наливає у шоколадну суміш. Збиває і заливає корж. Миє і виймає кісточки з двох персиків. Нарізає їх півкільцями. Викладає на торт і ставить пектися 30 хв.

— Не треба чекати, щоб начинка застигла. Час вийшов і виймаю. Вона схопиться після охолодження.

Торт посипає 2 ст. л. цукрової пудри чи кокосової стружки.

Пиріг подають із морозивом

— Гарячий персиковий пиріг добре смакує з морозивом, — говорить киянка Антоніна Васюта, 29 років. — Головне — його легко і швидко готувати. Усе змішала, запекла й вийняла з духовки. З морозивом і фруктовою кислинкою, десерт тане в роті.

Відокремлює три білки від жовтків. Збиває білки і 50 г цукру в піну. В окремій мисці те саме робить із жовтками. До них вкидає 100 г м'якого вершкового масла й перемішує. Всипає 5 г ваніліну і 15 г розпушувача. Просіює склянку борошна. Додає білки й все перемішує. Духовку розігріває до 180°С. Змащує форму олією і посипає 2 ст. л. борошна. Виливає половину тіста. На нього кладе нарізані великими кубиками три персики. Поливає рештою тіста і ставить пектися на 40 хв. Виймає пиріг. Ріже на порційні шматки і викладає на тарілку з кулькою білого морозива. Одразу подає десерт на стіл.

Зараз ви читаєте новину «Персиковий торт заливають вершково-шоколадним кремом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі