понеділок, 18 грудня 2017 07:50

Печиво "Серпантин" готують із двох видів тіста

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.kamelenta.ru
  Печиво ”Серпантин” роблять із двокольорового тіста: білого та з какао. Печуть 15 хвилин
Печиво ”Серпантин” роблять із двокольорового тіста: білого та з какао. Печуть 15 хвилин
— Печиво до новорічних свят не купую, а випікаю сама. Називаю його "Смугастими миколайчиками". Минулого року пекла імбирне. Хоч і пахло, але не було таке гарне, як це, — говорить киянка Ангеліна Ткаченко, 31 рік. — Тісто готувати просто, й потрібні дешеві продукти. Печиво "Серпантин" цікаве тому, що змішується тісто двох кольорів.

Виймає завчасно 200 г рослинно-вершкової суміші "Тульчинка" з холодильника, щоб розм'якла. Розминає її зі склянкою цукру. У цю суміш додає два яйця. Перемішує і висипає 1 ст. л розпушувача.

— Завдяки "Тульчинці" та розпушувачу, тісто буде ніжне й розсипчасте.

Просіває дві склянки борошна й замішує тісто. Розділяє його на дві частини. В одну додає 4 ст. л. какао і знову місить до однорідного кольору. Кладе тісто в поліетиленовий пакет і розкачує в прямокутник. Те ж саме робить із білим тістом. Піднімає плівку з темним, перевертає його на світле. Верхню плівку прибирає, за допомогою нижньої плівки скручує тісто в щільний рулет. Кладе його на 15 хв. у морозилку. Після цього його буде простіше розрізати. Робить шматки завтовшки 1 см. Викладає на деко, змащене олією. Ставить у розігріту духовку на 15 хв.

  Рослинно-вершкова суміш ”Тульчинка” ідеальна для випічки завдяки гармонійному поєднанню у складі вершкового масла та олії
Рослинно-вершкова суміш ”Тульчинка” ідеальна для випічки завдяки гармонійному поєднанню у складі вершкового масла та олії

На стіл подає з холодним молоком.

Зараз ви читаєте новину «Печиво "Серпантин" готують із двох видів тіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі