понеділок, 25 листопада 2013 06:45

Паштет зі свинини та яблук готують за годину

Автор: фото з архіву Раїси Діхтяр
  Автоклав із чорного металу за якістю не поступається виробам із нержавійки. Разом з автоклавом присилають книгу рецептів
Автоклав із чорного металу за якістю не поступається виробам із нержавійки. Разом з автоклавом присилають книгу рецептів

— Найсмачніший паштет, який їла, — зі свинячої голови. Бачила, як на базарі люди її обходять. Беруть ребра, підчеревинку, філейку чи ошийок. Але такого паштету з них не буде, — каже 67-річна Раїса Діхтяр із селища Цвіткове на Черкащині.

В автоклаві господиня готує 10 видів паштету. Рецепт зі свинини та яблук дала їй донька.

— Головний секрет смаку — свіжі яблука. Паштет виходить такий ніжний, що сам тане в роті, — говорить Раїса Олексіївна. — Цей паштет зять найбільше любить.

Для страви бере велику свинячу голову, ретельно миє її та вирізає все зайве.

— Розрубуємо навпіл і варимо десь чотири години до готовності. У воду даю сіль і спеції так, щоб не забили запах м'яса, — каже. — Поки голова вариться, чищу по кіло цибулі та яблук. Сирі серце, легені й половину печінки свині мелю на м'ясорубці. Тоді перемелюю яблука й цибулю.

Усе змішує, солить і перчить. На 10 хв. ставить півлітрові банки в гарячу духовку.

— Коли голова зварилася, відділяю м'ясо від кісток і теж мелю. Додаю в масу.

Готовий фарш щільно накладає в банки. Отримує близько 20 півлітрових. Автоклавує годину при 120 градусах. Готовим паштетом начиняє пиріжки, намащує його на бутерброди, додає в макарони по-флотськи.

Зберігає консерви в погребі.

Автоклави розраховані на сім, 14 та 21 літрову банку. Люди, які вирощують птицю та свиней, зазвичай беруть великі — два останні.

— Так економлять час, коли роблять заготовки на зиму, — говорить Віталій Приймак, який продає автоклави. — Маємо газові й електричні з харчової нержавійки. Вони надійні, міцні, можуть прослужити до 50 років. Електричні — універсальні, працюють як від електрики, так і на газу. Система автоматична. Має терморегулятор, що підтримує температуру, не треба за ним наглядати. Дуже добре, що не піднімаєш його на плиту. Поставити можна на підлогу в будь-якій кімнаті, де зручно.

Крім дорогих автоклавів із нержавійки, є також із чорного металу. Вони дешевші, за ціною від 1290 гривень, — продовжує продавець. — Але якістю не поступаються тим, що з нержавійки. Метал міцний, витримує тиск і високі температури. Автоклав майже такої ж місткості — на п'ять, 10 або 20 літрових банок. Надішлемо поштою в будь-яку область України, є можливість доставки кур'єром. Із приладом надаємо книгу рецептів.

 

Детальніше за тел.:

0 (97) 870 04 30, 0 (66) 390 59 53

www.samogon5.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Паштет зі свинини та яблук готують за годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі