понеділок, 02 грудня 2019 06:11

Настоянку з горобини освіжають м'ятою

— Збираю горобину не раніше кінця листопада, — каже 36-річна Ельвіра Кращик із села Новосілля Новобузького району Миколаївської області. — У цей час ягоди наливаються соком. Перестають гірчити, після перших морозів солодшають. Гріх не зробити настоянку.

Миє 0,5 кг ягід і висипає у 3-літрову банку. Засипає 100 г цукру і наливає 0,5 л горілки.

— Закриваю кришкою й настоюю три тижні. Тоді розминаю горобину товкачем, доливаю ще півлітра горілки й ставлю в погріб, — про­довжує. — В іншій посудині заливаю склянкою окропу жменю листя м'яти. Залишаю на тиждень і проціджую. Змішую дві рідини разом і переливаю у скляні пляшки.

Зараз ви читаєте новину «Настоянку з горобини освіжають м'ятою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі