понеділок, 12 червня 2017 06:05

Настоянку роблять із торішнього варення

— Улітку роблю побільше заготовок. Але в погребі місця вільного немає ще від торішніх. А їх шкода викидати, — говорить 38-річна Ольга Прокопенко із Рівного. —

— Тож я готую настоянку з варення. Якщо зверху цвіль, знімаю 3 сантиметри. Змішувати можна кілька видів джему.

У літрову банку вливає 0,5 л горілки й додає стільки ж варення. Щільно закриває кришкою і ставить у тепле місце на півтора місяця. Струшує раз на тиждень. Кладе у лійку вату та фільтрує настоянку. Розливає у пляшки.

В холодильнику можна зберігати два роки.

Зараз ви читаєте новину «Настоянку роблять із торішнього варення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі