понеділок, 27 січня 2020 00:15

Настоянку роблять із копчених груш

— Зимою ягід і фруктів небагато. Тому готую настоянки на сухофруктах, — розповідає 53-річна Валентина Ярошенко із села Придніпровське Нікопольського району Дніпропетровської області. — Беру копчені. Тоді здається, що напій настоювали в бочці.

Ріжу по 50 грамів сушених яблук, копчених груш і чорно­сливу. Складаю у 3-літрову банку й заливаю 2 літрами горілки. Накриваю кришкою. Ставлю в тепле темне місце на два тижні. Через день струшую банку.

Потім приправляю спеціями. Змішую по половині чайної ложки меленого імбиру й кориці. Додаю два бутони гвоздики. Настоюю ще тиждень і підсолоджую.

Мед краще класти не одразу, а додавати поступово, щоб напій не став приторним. Настоянку ціджу через два шари марлі й переливаю у пляшку.

Зараз ви читаєте новину «Настоянку роблять із копчених груш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі