понеділок, 22 грудня 2014 07:30

Наливку на варенні збовтують щотижня

— Засахарилося та й куди його? Дай, думаю, поставлю наливку. Літом робив із цукру і ягід. А варення — те саме, тільки разом, — розказує 68-річний Олексій Мороз із райцентру Оратів на Вінниччині.

Влітку змішував по літру ягід, цукру, води й горілки. Ставив суміш у темне місце. За два тижні напій був готовий.

— Цукор спочатку закип'ятив із водою. У трилітрову банку насипав літру ягід. Хоч яких — малина, клубніка, смородина. Зверху заливав сиропом холодним. Доливав до повної банки перваком. Накрив кришечкою — і в буфет. Доставав, канєшно, перебовтував раз на тиждень. Що довше стоїть, то добріша.

Літр смородинового варення переклав у трилітрову банку. Долив туди по літру води й горілки.

— Не з'їдять онуки за зиму бабине варення — все на наливку пущу, — каже.

Зараз ви читаєте новину «Наливку на варенні збовтують щотижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі