понеділок, 22 січня 2018 00:05

Чорносливову наливку щодня струшують

— Слив'янка для нас на Різдво така ж обов'язкова, як кагор на Великдень. Чорнослив беру без кісточок, — говорить 35-річна Альбіна Крук із міста Буча Київської області. — На смак напій виходить солоденьким та п'янким. Легко п'ється, і голова вранці не болить.

Заливає 300 г чорносливу окропом. Зливає, перекручує сливи на м'ясорубці.

— Щоб напій не був мутний, краще їх дрібно порізати ножем.

Подрібнений чорнослив складає в дволітрову банку. Заливає 0,75 л горілки і додає 100 г цукру. Перемішує ложкою, щільно закриває кришкою. Ставить у темне місце на два-три тижні, збовтує кожен день.

У скляну пляшку вставляє лійку. У неї кладе два шари марлі й проціджує готовий напій. Залишає в холодильнику на місяць.

Зараз ви читаєте новину «Чорносливову наливку щодня струшують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі