четвер, 08 квітня 2010 01:42

На 20 порцій пахлави йде кілограм цукру

Автор: фото з сайта www.perekop.info
  Кожну пахлаву вмочують у сироп із цукру, меду і води. Продають солодощі за 5–10 гривень за штуку
Кожну пахлаву вмочують у сироп із цукру, меду і води. Продають солодощі за 5–10 гривень за штуку

— Моя мама працювала кухарем і всі свої фірмові рецепти передала мені, — хвалиться Зарема Мамедієва зі Старого Криму неподалік Феодосії. Вона влітку торгуватиме на пляжі медовою пахлавою. Пектиме її сама.

— Замішую тісто з двох яєць, склянки молока, стільки ж води, борошна, 50 грамів вершкового масла. За консистенцією воно має бути як м"який пластилін. Розкочую великий тонкий млинець, згортаю рулетом. Розрізаю його навскоси смужками завширшки 2 сантиметри. На сковороді розігріваю олію. Її має бути десь на сантиметр. Смажу пахлаву з обох боків до золотистого кольору. Виходить 18–20 штук. Більше й не треба, бо не продам.

Після цього Зарема Мамедієва готує сироп із кілограма цукру, 200 г меду і двох склянок води. Варить усе на невеликому вогні, доки на суміші не з"являться пухирці. Кожну пахлаву вмочує в сироп.

Продаватиме солодощі по 5–10 грн за штуку.

Зараз ви читаєте новину «На 20 порцій пахлави йде кілограм цукру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі