понеділок, 15 січня 2018 05:46

М'ясний рулет начиняють грушами й солоним сиром

Автор: www.gemrielia.ge
  Рулет з яло­вичини печуть 45–50 хвилин. Нарізають гарячим, поки сир не застиг
Рулет з яло­вичини печуть 45–50 хвилин. Нарізають гарячим, поки сир не застиг

— Запечений рулет смачний і гарячий, і холодний. Виходить соковитий, якщо начинити його грушами. Зараз їх удосталь. Які погано лежать, можна пускати на запікання, — каже 33-річна Олена Киричок із Житомира. — В рулеті солоний сир розтоплюється й огортає кожен шматок грушки. Виходить цікаве поєднання солоного й солодкого.

Ріже на тонкі пластинки 100 г вершкового масла і 150 г сиру "Сулугуні". Миє 1 кг яловичини, знімає плівки. Розрізає його в пласт і відбиває.

— Тут не можна перестаратися, бо замість рулету вийде відбивна. Тоді не буде соковитий.

Дрібно ріже середню цибулину на кубики, дві груші — соломкою. М'ясо посипає 0,5 ч. л. солі й чорного меленого перцю. Зверху викладає порізане вершкове ­масло, цибулю, сир і грушу. Посипає по 0,5 ч. л. чебрецю і розмарину. Загортає все в рулет, зав'язує мотузкою і мастить оливковою ­олією. Деко застеляє фольгою, щоб блискуча сторона була зверху. Так краще припікатиметься м'ясо.

Вмикає духовку на +180°С. Коли розігріється, ставить в неї деко на 45–50 хв. Виймає з духовки й одразу ріже на шматки.

— Можна почекати, доки страва трохи схолоне. Але я люблю, щоб сир стікав гарячим по м'ясу.

Зараз ви читаєте новину «М'ясний рулет начиняють грушами й солоним сиром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі