понеділок, 01 лютого 2016 00:25

Манти із сочевицею готують на пару

— Коли почула вперше про манти, одразу розсміялася з назви, — каже 33-річна Людмила Ткаченко із села Вікторія на Полтавщині. — А тут поїхали були до родичів в Ужгород, де на стіл подали манти. Одразу попросила рецепт. М'ясо замінила на сочевицю з грибами, що за смаком нітрохи йому не поступається.

Просіює дві склянки борошна. Додає дрібку солі та 100 мл води. Замішує прісне тісто й накриває на 40 хв. Промиває 100 г сочевиці, заливає водою. Відварює, помішуючи, 20 хв. до готовності, зціджує воду. Чистить цибулину та дрібно нарізує. Кладе на сковорідку. ­Додає покраяні 200 г шампіньйонів і смажить 15 хв., помішує.

— Наприкінці додаю подрібнені два зубчики часнику. Кидаю дрібку перцю й солі. Засмажку добре перемішую із сочевицею.

Тонко розкочує тісто, нарізає квадрати розміром близько 10 см. У центр кожного викладає начинку. Навхрест з'єднує краї. Викладає квадрати у змащену ­олією мантоварку й готує на пару.

— Якщо немає такого пристрою, можна зробити пароварку самостійно. Беру велику каструлю, заповнюю її на дві третини водою. Накриваю подвійним шаром ­марлі й обв'язую шнурком. Коли вода в каструлі почне кипіти, викладаю манти на марлю в один шар. Накриваю глибокою мискою і варю 25 хвилин.

Подає манти гарячими із зеленню і томатним соусом.

Зараз ви читаєте новину «Манти із сочевицею готують на пару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі