четвер, 11 серпня 2022 00:35

Лохинову настоянку витримують три тижні

— Настоянку з лохини бережу для особливих випадків, — каже 46-річна Вікторія Ситнюк із Рівного. — Має солодкуватий смак і насичений колір.

Промиває і просушує 2 кг лохини. Розминає ягоди до кашоподібного стану, змішує із 300 г цукру та 1 л горілки. Перемішує всі інгредієнти та перекладає в скляну ємність, закриває кришкою. Що два дні струшує.

За два тижні проціджує напій і розливає по скляних пляшках. Настоює тиждень у холодильнику.

— Якщо полюбляєте напої з легким цитрусовим ароматом, раджу додати до настоянки цедру, — продовжує Ситнюк.

Очищує та розминає 500 г лохини. Додає цедру лимона, три бруньки гвоздики та 350 мл горілки. Переливає в скляну банку й закриває кришкою, струшує кожні два дні. За місяць проціджує настоянку крізь кілька шарів марлі та змішує із цук­ровим сиропом — 180 г цукру в 150 мл води.

Розливає напій по пляшках і витримує місяць у прохолодному місці.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Лохинову настоянку витримують три тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі