вівторок, 25 березня 2008 14:28

"Ліниву картоплю" у мікрохвильовці запікають 25 хвилин

Рецепт "лінивої картоплі" 41-річна Тетяна Завгородня з Черкас вигадала сама. Приготування не займає багато часу.

— Я готувала у мікроволновці картоплю з майонезом. Чистила й нарізала дольками. На дно скляної каструлі наливала три столові ложки олії, висипала картоплю, щоб до верху не доставало сантиметрів три. Зверху клала дві столові ложки жирного майонезу. Солила за смаком і перемішувала. Ставила у пічку на 20–25 хвилин, — розказує Тетяна Завгородня.

Каже, зверху клала курячі стегенця, посипані сіллю й перцем. Проколювала їх у кількох місцях ножем. Накривала каструлю пластиковою кришкою для мікрохвильової печі.

Потім жінка придумала ще один рецепт. До картоплі додала нарізаної капусти. Курячі стегенця порізала на шматочки та влила 3 ст. ложки олії. Посолила, поперчила і поставила у піч теж хвилин на 20.

— Капуста пускає сік, перемішується з курячим бульйоном. Інколи ще додаю цибулю. Картопля виходить дуже смачна. Такої порції вистачає на сім"ю з трьох чоловік, — каже Завгородня.

Зараз ви читаєте новину «"Ліниву картоплю" у мікрохвильовці запікають 25 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі