— Мій улюблений рецепт десерту — лимонні тарталетки з меренгою. Дуже ніжні й тануть у роті, — розповідає 23-річна Альона Гудзенко з міста Корсуня-Шевченківського на Черкащині.
Щоб приготувати тарталетки з меренгою, Альона бере 300 г борошна, 450 г цукру, 220 г вершкового масла, шість яєць, 1 ч. л. розпушувача та 2 лимони.
— Спочатку роблю тісто. Для цього змішую борошно, 120 грамів цукру, розпушувач і дрібку солі. Додаю два яйця, 120 грамів масла й цедру половини лимона. Замішую тісто, кладу в холодильник на півгодини.
— Для крему чотири жовтки збиваю з 240 грамами цукру й соком двох лимонів. Додаю 100 грамів м'якого вершкового масла і терту цедру одного лимона, збиваю. Тісто дістаю з холодильника, розкачую і викладаю у формочки, — каже Альона.
Тарталетки випікає 10 хв. при 180°С. Потім викладає лимонний крем і пече ще 20 хв.
— Тим часом займаюся меренгою. Три білки збиваю з 90 грамами цукру. Далі тарталетки охолоджую при кімнатній температурі й зверху викладаю білки.
За рецептом виходить шість порцій. Тарталетки подає охолодженими з чаєм або лимонадом.
— Якщо немає маленьких формочок, то готую у великій для випічки. Використовую ті ж пропорції. Але доводиться чекати, щоб застигло все у формі і лимонний крем схопився. Бажано поставити на ніч у холодильник.
Коментарі