понеділок, 25 грудня 2017 06:05

Лимонні тарталетки подають охолодженими

Автор: фото з особистого архіву Альони Гудзенко
  Тарталетки випікають 10 хвилин без крема і ще 20 — з кремом. Подають з чаєм або лимонадом
Тарталетки випікають 10 хвилин без крема і ще 20 — з кремом. Подають з чаєм або лимонадом

— Мій улюблений рецепт десерту — лимонні тарталетки з меренгою. Дуже ніжні й тануть у роті, — розповідає 23-річна Альона ­Гудзенко з міста Корсуня-Шевченківського на Черкащині.

Щоб приготувати тарталетки з меренгою, Альона бере 300 г борошна, 450 г цукру, 220 г вершкового масла, шість яєць, 1 ч. л. розпушувача та 2 лимони.

— Спочатку роблю тісто. Для цього змішую борошно, 120 грамів цукру, розпушувач і дрібку солі. Додаю два яйця, 120 грамів масла й цедру половини лимона. Замішую тісто, кладу в холодильник на півгодини.

— Для крему чотири жовтки збиваю з 240 грамами цукру й соком двох лимонів. Додаю 100 грамів м'якого вершкового масла і терту цедру одного лимона, збиваю. Тісто дістаю з холодильника, розкачую і викладаю у формочки, — каже Альона.

Тарталетки випікає 10 хв. при 180°С. Потім викладає лимонний крем і пече ще 20 хв.

— Тим часом займаюся меренгою. Три білки збиваю з 90 грамами цукру. Далі тарталетки охолоджую при кімнатній температурі й зверху викладаю білки.

За рецептом виходить шість порцій. Тарталетки подає охолодженими з чаєм або лимонадом.

— Якщо немає маленьких формочок, то готую у великій для випічки. Використовую ті ж пропорції. Але доводиться чекати, щоб застигло все у формі і лимонний крем схопився. Бажано поставити на ніч у холодильник.

Зараз ви читаєте новину «Лимонні тарталетки подають охолодженими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі