— У кекс можна додавати різні спеції — і перець, і кардамон, — розповідає киянка Марина Шипшина, 30 років. — Лаванда для нас незвична, але добре поєднується з лимоном.
У маленьку каструлю наливає півсклянки молока, кидає столову ложку сушеної лаванди. На 3 хв. ставить на вогонь, щоб нагрілося. Залишає на годину, щоб молоко ввібрало аромат лаванди. Пачку вершкового масла збиває в піну зі склянкою цукру. Додає цедру з двох лимонів.
— Поступово додаю троє збитих яєць. Після кожної ложки добре перемішую. Півтори склянки борошна, упаковку розпушувача та половину чайної ложки солі заливаю молоком. Перемішую та поєдную з яйцями. Кладу у форму й запікаю в духовці при 170 градусах більше години. Готовність перевіряю сірником.
Коментарі