понеділок, 27 квітня 2015 00:35

Лимонний кекс посипають лавандою

— У кекс можна додавати різні спеції — і перець, і кардамон, — розповідає киянка Марина Шипшина, 30 років. — Лаванда для нас незвична, але добре поєднується з лимоном.

У маленьку каструлю наливає півсклянки молока, кидає столову ложку сушеної лаванди. На 3 хв. ставить на вогонь, щоб нагрілося. Залишає на годину, щоб молоко ввібрало аромат лаванди. Пачку вершкового масла збиває в піну зі склянкою цук­ру. Додає цедру з двох лимонів.

— Поступово додаю троє збитих яєць. Після кожної ложки добре перемішую. Півтори склянки борошна, упаковку розпушувача та половину чайної ложки солі заливаю молоком. Перемішую та поєдную з яйцями. Кладу у форму й запікаю в духовці при 170 градусах більше години. Готовність перевіряю сірником.

Зараз ви читаєте новину «Лимонний кекс посипають лавандою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі