понеділок, 14 квітня 2014 06:55

Коньяк настоюють на корі дуба

Полтавець 35-річний Ігор Макаров знає близько 15 рецептів домашнього коньяку. Цьогоріч заготовив півсотні пляшок.

— Років п'ять тому товариш привіз з Криму розливного коньяку. Набралися з ним добряче: майже літру на двох. Думав, уранці не прокинуся. Коли встав, здивувався. Голова не боліла і не крутилася, майже не сушило. На роботу зібрався, відпрацював, — розповідає. — Вирішив сам робити коньяк. Першу пробу жінка хвалила. Маємо, що ставити на стіл гостям.

Напій настоює на горілці. Каже, для чоловіків підходить із поділками волоського горіха.

— Чищу 15 горіхів, поділки заливаю трьома літрами горілки. Настоюються три дні, — каже. — Додаю приправи: по пів чайної ложки звіробою, меліси, естрагону, три горошини чорного перцю, два лаврових листки. У коньяку завжди є подрібнена кора дуба. Треба дві столових ложки. Стільки ж — чорного чаю. Додаю ложку потертої сухої шкірки апельсина, вони пом'якшують спирт. За два дні витягаю поділки, щоб не згірчити смак.

Решту залишає в темному місці на три тижні. Цукор не додає, тому коньяк буде міцний. Його заїдають свининою, копченостями.

Зараз ви читаєте новину «Коньяк настоюють на корі дуба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі