понеділок, 08 січня 2018 05:05

Кавове печиво глазурують шоколадом

— Шоколадне печиво готую на свята. Пригощаю ним знайомих, — каже Ольга Загреба, 47 років, із Києва.

Жовток розтирає з кількома столовими ложкам цукрової пудри. Додає 150 г масла. Столову ложку розчинної кави і стільки ж какао перемішує зі 150 г борошна. З'єднує з яєчно-масляною сумішшю. Вчиняє тісто, кладе його в холодильник.

Через півгодини розкачує пласт завтовшки в 1 см. Склянкою вирізає печиво. Викладає на деко, злегка змащене маслом, і випікає 10–15 хв. при 180°C.

— Прянички склеюю між собою по двоє кремом. Для нього три столові ложки вершків довожу до кипіння. Вкидаю 100 грамів подрібненого шоколаду. Як розтопиться, додаю по столовій ложці розчинної кави та бренді. Гарно вимішую.

На печиво виливаю візерунки з глазурі. 50 грамів шоколаду розтоп­люю зі столовою ложкою води. Додаю ложку масла і дві — цукрової пудри. Розтираю до однорідної маси. Зверху можна прикрасити чим завгодно: горішками, драже, кокосовою стружкою.

Зараз ви читаєте новину «Кавове печиво глазурують шоколадом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі