четвер, 18 лютого 2010 20:17

Картопляні зрази начиняють рибою

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  У львівському кафе ”Смаколик” кухар Галина Заставна готує пісні зрази. Начиняє їх рибою або капустою
У львівському кафе ”Смаколик” кухар Галина Заставна готує пісні зрази. Начиняє їх рибою або капустою

Із 15 лютого і до Великодня у львівському кафе здорового харчування "Смаколик" пропонують пісні страви. У меню є аркуш з їх переліком. Готують гороховий суп із грінками, галицький пиріг із картоплею та гречкою, тушкують рибу, квасолю з печерицями, голубці з тертою картоплею, зрази з рибним фаршем чи капустою.

На зрази тут відварюють картоплю "в мундирах". Так краще зберігаються вітаміни і тісто не липне до рук. Зварені бульби мелють на м"ясорубці, додають сире яйце та муку. Тісто має бути ніжним та м"якшим, ніж на вареники.

— Начинку готую з квашеної капусти. Її відварюю майже годину, — розповідає кухар Галина Заставна, 49 років. — Відкидаю на друшляк, відтискаю, січу дрібно ножем. Потім змішую з підсмаженою цибулею та тушкую на сковороді до золотистого кольору. Начинка має охолонути.

Перед тим як ліпити зрази, кухар посипає долоні мукою. Формує з картопляного тіста паляничку, кладе посередині капустяний фарш та загортає. Панірує в борошні, обсмажує на олії з двох боків.

Для рибної начинки радить обирати морську рибу. В ній менше кісток. Її слід відварити, перемолоти, вимішати з підсмаженою цибулею та кропом.

Зараз ви читаєте новину «Картопляні зрази начиняють рибою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі