Із 15 лютого і до Великодня у львівському кафе здорового харчування "Смаколик" пропонують пісні страви. У меню є аркуш з їх переліком. Готують гороховий суп із грінками, галицький пиріг із картоплею та гречкою, тушкують рибу, квасолю з печерицями, голубці з тертою картоплею, зрази з рибним фаршем чи капустою.
На зрази тут відварюють картоплю "в мундирах". Так краще зберігаються вітаміни і тісто не липне до рук. Зварені бульби мелють на м"ясорубці, додають сире яйце та муку. Тісто має бути ніжним та м"якшим, ніж на вареники.
— Начинку готую з квашеної капусти. Її відварюю майже годину, — розповідає кухар Галина Заставна, 49 років. — Відкидаю на друшляк, відтискаю, січу дрібно ножем. Потім змішую з підсмаженою цибулею та тушкую на сковороді до золотистого кольору. Начинка має охолонути.
Перед тим як ліпити зрази, кухар посипає долоні мукою. Формує з картопляного тіста паляничку, кладе посередині капустяний фарш та загортає. Панірує в борошні, обсмажує на олії з двох боків.
Для рибної начинки радить обирати морську рибу. В ній менше кісток. Її слід відварити, перемолоти, вимішати з підсмаженою цибулею та кропом.
Коментарі