— Карамельно-молочний коктейль спробувала на відпочинку, — розповідає 27-річна Олена Мельниченко з Києва. — Так сподобався, що роблю тепер удома. Знайшла максимально близький за смаком рецепт.
У каструлі змішує 3 ст. л. води та додає 2 ст. л. білого цукру. Ставить на невеликий вогонь.
— Помішую, щоб цукор розчинився. Доводжу до кипіння та проварюю цукровий сироп аж доки набуде кольору світлої карамелі. В окремій посудині кип'ячу 0,5 л молока й вливаю до топленого цукру.
Ставить на вогонь і помішує, щоб карамель розчинилася у молоці.
— Чекаю доки напій охолоне, розливаю у склянки. Додаю по 20 мілілітрів коньяку у кожну порцію. У літню пору до карамельного коктейлю можна додати кульку білого пломбіру, — каже Олена Мельниченко.
Коментарі