понеділок, 15 квітня 2019 06:11

Карамельний коктейль готують на молоці

— Карамельно-молочний коктейль спробувала на відпочинку, — розповідає 27-річна Олена Мельниченко з Києва. — Так сподобався, що роблю ­т­епер удома. Знайшла максимально близький за смаком рецепт.

У каструлі змішує 3 ст. л. води та додає 2 ст. л. білого цукру. Ставить на невеликий вогонь.

— Помішую, щоб цукор розчинився. Доводжу до кипіння та проварюю цукровий сироп аж доки набуде кольору світлої карамелі. В окремій посудині кип'ячу 0,5 л молока й вливаю до топленого цукру.

Ставить на вогонь і помішує, щоб карамель розчинилася у молоці.

— Чекаю доки напій охолоне, розливаю у склянки. Додаю по 20 мілілітрів коньяку у кожну порцію. У літню пору до карамельного коктейлю можна додати кульку білого пломбіру, — каже Олена Мельниченко.

Зараз ви читаєте новину «Карамельний коктейль готують на молоці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі