— Восени, як приморозить, зрізаю капусту. Тримаю її на городі довго, до останнього. Щоб була соковита і хрумка. Здавалося б, лист зелений не грубий, а морозу не боїться, — каже 58-річна Ніна Каленик із міста Носівка Чернігівської області.
— Знаю один рецепт квашеної капусти. Буде така смакота, за вуха не відірвеш. І що найголовніше — готувати просто.
Січе капусту, наповнює нею трилітровий бутель.
— На літр води беру 2 столові ложки меду та 1,5 столові ложки солі. Заливаю цим розчином капусту. Моркву та спеції не додаю. Уже коли салат готую і заправляю, можу чимось притрусити. Як юшка витікає при сквашуванні, збираю її та підливаю назад. Щоб капуста була соковитіша і хрумкіша. За три дні в теплій хаті вона готова.
Коментарі