понеділок, 29 квітня 2013 06:00

Гриль замінюють на суху сковорідку

Шеф-кухар столичного ресторану "Нон-стоп" 29-річний Богдан Малиш радить приготувати до великоднього столу м'ясо із сирними чипсами і шпинатом. Цей рецепт привіз із Італії.

— Рекомендую саме телятину, краще вирізку. В ній мінімум жиру і максимум заліза. Зі шпинатом і в'яленими помідорами дає ніжність, притаманну італійським м'ясним стравам. Шматок має бути очищений від жиру і плівок. На порцію іде по 150 грамів телятини і шпинату.

Смажить м'ясо на грилі або грилевій сковорідці по 5-7 хв. із кожного боку.

— Якщо маєте тільки звичайну сковороду — добре розігрійте суху. А перед смаженням лийте олію не на поверхню, а на м'ясо. Тоді буде ефект грилю. Після смаження посоліть і поперчіть. Якщо любите гостре — додайте більше перцю.

Шпинат кришить смужками завтовшки 1 см.

— Великі листки незручно їсти. Але якщо поріжете дрібно, вийде каша. Коли маєте хороший свіжий шпинат, то обрізуєте корінець і жорстку частину стебла. Решта м'яка і після теплової обробки смакуватиме.

На вершковому маслі на сковорідці обсмажує півзубчика часнику. Додає подрібнений шпинат, також — нарізані смужками три половинки в'ялених помідорів. Посипає тертим пармезаном.

— В'ялені помідори купуйте вже готові в оливковій олії. Кращі італійські — солодші, м'які й при цьому щільні. Не мають трухлявості, як іспанські. Пармезан скріплює страву. Сік шпинату не витікає на сковорідку, а залишається в подушці, на якій потім подають м'ясо. Часник завдяки смаженню втрачає гіркоту, але залишає аромат і змінює смак.

На готове м'ясо кладе чипси з пармезану. Можна робити з будь-якого сиру. Їх їдять перед м'ясом для апетиту.

— На будь-яку тефлонову поверхню — сковорідку чи деко — насипаю кружальця тертого сиру тоненькою сіточкою, щоби бачити покриття під ним. І при 200-250 градусах прогріваю у духовці 5-7 хвилин до золотистого кольору. Поки чипс теплий, з нього можна крутити будь-які фігурки, а можна залишити круглим. Загортаю конусом, кладу туди листок базиліку і шматочок в'яленого помідора.

Зараз ви читаєте новину «Гриль замінюють на суху сковорідку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі