понеділок, 08 грудня 2014 07:45

Гльог закушують родзинками

— Гльог — це шведський глінтвейн, — каже киянка Світлана Андрусенко, 23 роки. — Обов'язково містить ягідний сік чи морс: із брусниці, ожини, журавлини. З кислинкою. Надають лісового аромату.

На пляшку червоного вина бере по склянці ягідного та яблучного соку та дві — води.

— У каструлю з товстим дном наливаю воду. Кидаю пів чайної ложки мускатного горіха, дві палички кориці та п'ять-шість бутонів гвоздики. Додаю чайну ложку тертого імбиру, столову — родзинок та цедру з одного лимона. Доводжу до кипіння та залишаю настоятися на 15 хвилин. Проціджую відвар крізь марлю. Змішую з соками й вином. Додаю столову ложку меду й нагріваю до 70–80 градусів. Не можна доводити до кипіння. У Швеції до гльога подають родзинки. Так і п'ють, закушуючи сухофруктами й горіхами.

Зараз ви читаєте новину «Гльог закушують родзинками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі