понеділок, 22 липня 2019 07:51

Гаспачо подають із товченим льодом

Автор: WWW.THEVIEWFROMGREATISLAND.COM
  У розлитий по тарілках гаспачо вкидають трохи льоду й подрібненої зелені. Присипають сухариками
У розлитий по тарілках гаспачо вкидають трохи льоду й подрібненої зелені. Присипають сухариками

— Гаспачо — це холодний томатний суп. Для літа він ідеальний. Добре освіжає, тамує не тільки голод, а й спрагу. Ми за спекотної погоди тільки гаспачо й окрошку їмо, — каже 36-річна Ірина Хмельницька з Києва.

Для приготування бере 1 кг стиглих м'ясистих помідорів, середній огірок, болгарський перець, половину перцю чилі, червону цибулину, два зубчики часнику, шматок черствого білого хліба, сік половини лимона, 1 ч. л. бальзамічного оцту, 2 ст. л. оливкової олії, щіпку меленого чебрецю, 1/2 ч. л. цукру, сіль за смаком, велику жменю товченого льоду.

— Роблю на помідорах хрестоподібний надріз. Складаю в миску й заливаю окропом. Тримаю протягом хвилини. Тоді перекладаю їх на чверть хвилини у крижану воду й знімаю шкірку.

Розрізає помідори навпіл й вирізає плодоніжки. Огірок і перець крає кубиками, а часник — на четвертини.

— Зі шматка хліба зрізаю скоринку. М'якуш розламую на дрібні шматки. Розмочую їх у невеликій кількості окропу. Закидаю у блендер помідори, перець, огірок, цибулю, хліб і часник. Подрібнюю до однорідності.

Протирає її через дрібне сито. Додає сіль, цукор і чебрець. Ретельно перемішує й ставить на 3–4 год. у холодильник. Перед подачею додає оливкову олію, оцет і сік лимона.

— У розлитий по тарілках гаспачо вкидаю трохи товченого льоду й подрібненої зелені. Також присипаю невеликою кількістю сухариків. Для цього треба три скибки батона, дві столові ложки оливкової олії, сіль і кілька зубчиків часнику.

Скоринку з батона зрізає. М'якуш крає невеликими кубиками. Додає перечавлений часник. Добре перемішує. Сковорідку скроплює олією й дає їй прогрітися. На гарячу поверхню викладає нарізаний м'якуш. Обсмажує на середньому вогні до світло-золотистого кольору.

Зараз ви читаєте новину «Гаспачо подають із товченим льодом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі