понеділок, 19 березня 2012 05:00

Філе мінтая запікають у сметані

Кухар 20-річна Христина Абгарян із Запоріжжя готує рибу за французьким рецептом.

— Страва виглядає по-ресторанному. Можна запікати рибу на свята, але й у будні її готувати легко та недорого.

Бере тушку мінтая на 0,5 кг. Чистить, кладе на дошку.

— Можна купити хек. Зрізаю ножем по хребту верхню частину філе. Доки ріжу, чутно хруст кісток. Притискаю, щоб не вислизала.

Зрізує шкіру, виймає кістки. Натирає шматки сіллю. Деко змащує олією, посипає панірувальними сухарями. Викладає філе.

— Щоб риба не була сухою, змішую по стакану сметани і соєвого соусу. Поливаю філе.

Ріже на невеликі кубики болгарську перчину та два помідори. Нагортає овочі на рибу, притрушує 300 г тертого сиру. Закладає деко у духовку, розпечену до 200°С. Запікає 20 хв. Готову страву перекладає на велике блюдо. Нарізує поперек невеликими шматками.

— Філе ніжне, бо просочене сметаною. Розплавлений сир покриває, наче плівкою. Краще зготувати більше, бо завжди просять добавки. Так виходить обід на чотирьох. Добре подавати із білим сухим вином. На гарнір можна зварити картоплю або рис.

Зараз ви читаєте новину «Філе мінтая запікають у сметані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі