вівторок, 05 січня 2010 18:41

Будинки випекли із 60 кілограмів печива

Автор: фото: Тетяна ЗАРОВНА
  Подруги Настя (зліва) і Тетяна зайшли у донецький готель ”Донбас Палас” подивитися на будиночки, спечені з пряників
Подруги Настя (зліва) і Тетяна зайшли у донецький готель ”Донбас Палас” подивитися на будиночки, спечені з пряників

У холі донецького готелю "Донбас Палас" поставили пряникове село. Дев"ять кондитерів працювали над ним тиждень. Стіни будинків випекли із 60 кг імбирного печива. Дахи зробили з карамелі та грильяжу, двері — з ірису. Із мармеладу виклали лід на дахах.

— Тут все їстівне. Гості постійно під"їдають будинки, доводиться їх добудовувати. Найбільше люблять доріжки з цукерок і шматочки снігу з кокосової стружки та крему, — говорить головний шеф-кухар ресторанів "Донбас Палас" 37-рiчний Майк Кайлі. Італієць працює в Україні 10 років. — Торік ми робили ковзанку з цукру та желе, наступного плануємо стадіон "Донбас Арена".

Меню оновлюють щотижня.

— Не змінюємо хіба страв, які часто замовляють. Наприклад, мармурова телятина давно в меню. Її готуємо на вулканічному камінні, розжареному до 300 градусів. Кладемо на них м"ясо в напівготовому станi, клієнт досмажує сам. Смак виходить із димком. Телятину купуємо в Австралії. Теля має бути молочним.

250-грамова порція коштує 350 грн. До м"яса подаються винний, томатний,  гірчичний соуси. Усі авторські. Гарнір — картопля, запечена з розмарином.

Телятину купуємо в Австралії

— Найпопулярнішим рестораном у готелі є "Італійська тераса". Його намагаюся українізувати. Наприклад, спагеті карбонара роблю з вершками. Італійці так не їдять. Помітив, що смаки українців змінюються у бік здорової їжі. Замість свинини частіше замовляють морепродукти. Устриці нам постачають двічі на тиждень із Франції, омари — живими з Канади.

До Нового року в готель замовили додатково 70 пляшок шампанського "Дон Періньон".

— Воно елітне, але порівняно недороге. Ціна залежить від витримки.  Найдорожче — "Петрюс". Пляшка коштує 15 тисяч євро. Його мало беруть. Як і "Кристал" за 10 тисяч гривень. Найчастіше замовляють вина з провінції Тоскана.

Зараз ви читаєте новину «Будинки випекли із 60 кілограмів печива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі