понеділок, 25 грудня 2017 00:50

Для пуншу запікають апельсини

Автор: www.portal-od.com
  Для фруктового крюшону цитрусові засипають цукром, щоб пустили сік
Для фруктового крюшону цитрусові засипають цукром, щоб пустили сік

— На Новий рік купуємо багато різного алкоголю. У нас завжди збирається велика шумна компанія. Щоб здивувати їх, роблю цікаві коктейлі, — говорить 33-річна Аліна Дерманська із Запоріжжя. — Вони смачні, їх легко готувати й пити, хмелять поступово.

Для фруктового крюшону з чаєм і шампанським нарізає апельсин пів­кільцями. Розкладає по чотирьох чашках. Всипає на кожен по 50 г цукру. Чекає 20 хв., щоб ­апельсин пустив сік. Додає по 50 г рому й ­конь­яку. Залишає настоятися 15 хв.

Заварює чай. Кип'ятить півтори склянки води й заливає 1 ч. л. чорного великолистого чаю. Настоює чай 2 хв. Проціджує через сито й додає в чашки з ромом. Перед подачею наливає по 100 мл холодного шампанського в кожну чашку.

Щоб зробити коктейль "Новорічний пунш", у шість апельсинів вставляє по 10 бруньок гвоздики.

Запікає в духовці, доки шкірка не стане коричневою. Ставить у миску, заливає 100 г цукрового сиропу, по півлітра коньяку та рому. Доводить до кипіння. Додає 1 л лимонаду й одразу знімає з вогню. Перед подачею до столу всипає по 1/2 ч. л. кориці й мускатного горіха. Розливає по чашках.

Зараз ви читаєте новину «Для пуншу запікають апельсини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі