понеділок, 05 серпня 2019 07:45

Для крем-супу цвітну капусту варять у молоці

Автор: www.sergej-pozhar.livejournal.com
  Паприкаш подають із молодою відвареною картоплею чи рисом. Страву також можна притрусити потертим сиром і запекти у глиняному горщику
Паприкаш подають із молодою відвареною картоплею чи рисом. Страву також можна притрусити потертим сиром і запекти у глиняному горщику

— Популярності набувають крем-супи, — каже 44-річна Наталія Хоменко, кухар столичної кейтерінгової фірми. Їх рецепти прості й не містять дорогих інгредієнтів.

Бере 0,5 кг цвітної капусти. Промиває у холодній воді.

— Розбираю на суцвіття і кладу в каструлю. Наливаю 0,5 літра молока, варю на малому вогні. Дві морквини натираю на великій тертці. Дві цибулини нарізаю дрібними кубиками й додаю дрібку солі. Викладаю у сковорідку 100 грамів масла і розігріваю. Всипаю моркву, потім — цибулю. Підсмажую овочі до м'якості.

Додає їх до капусти і проварює 10 хв.

— Готовність капусти перевіряю виделкою, бо стара вариться довше. Якщо не довариться, погано переб'ється блендером. Будуть грудки. Коли капуста вже м'яка, вливаю 200 мілілітрів вершків жирністю 20 відсотків. Доводжу до кипіння. За цей час натираю три плавлених сирки на грубій тертці. Краще обирати дорожчі, вони містять менше консервантів. Всипаю сир до решти й перемішую дерев'яною лопаткою.

Солить і перчить за смаком. Всипає 2 г мускатного горіха.

— Він надає аромат, і капуста не відчуватиметься. Усе перебиваю блендером до консистенції сметани. Стежте, щоб не було грудок. До супу подаю сухарики чи шматки багету, обсмажені в яйці з сиром.

Для сухарів бере тостовий хліб. Він швидко підсмажується.

— Нарізаю кубиками, посипаю спеціями і сприскую олією. Можна додати трішки солі. Підсушую в духовці чи підсмажую на сковороді.

— Любителям овочів сподобається паприкаш із кабачків, — говорить Наталія Хоменко.

Морквину нарізає великими кубиками.

— Викладаю на сковорідку й обсмажую в олії на малому вогні. 200 грамів болгарського перцю і кабачок нарізаю кубиками такої ж величини. Вкидаю до моркви й обсмажую 10 хвилин. Додаю 300 грамів нарізаних помідорів.

Перемішує дерев'яною лопаткою.

— Помідори м'які, тому повинні смажитися 5 хвилин, щоб не втратили форму. Вливаю 100 мілілітрів сметани будь-якої жирності. Солю і перчу за смаком. Всипаю 20 грамів паприки і столову ложку цукру. Все ретельно перемішую і залишаю на малому вогні. Подрібнюю пучок петрушки і два зубчики часнику.

Посипає ними овочі й доводить до готовності.

— Не треба страву розварювати, шматки мають бути цільні. Загалом готується 20 хвилин. Паприкаш подають із молодою відвареною картоплею чи рисом. Страву також можна притрусити потертим сиром і запекти у глиняному горщику. Для тих, хто любить гострі блюда, раджу додати мелений червоний перець, — каже Наталія Хоменко.

Зараз ви читаєте новину «Для крем-супу цвітну капусту варять у молоці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі