понеділок, 01 січня 2018 06:26

Для хріновухи обирають світлий мед

— Робити домашні настоянки навчився у свого діда Омеляна Йосиповича, — каже Микола Василюк, 32 роки, працює таксистом у Сумах. — Він був у своєму селі Юр'ївка травником. Мав велику пасіку. Знався на виноробстві.

Микола Василюк готує класичну хріновуху. Для цього треба 1 л горілки, великий корінь хрону, 2 ч. л. акацієвого меду.

— Хрін чищу за допомогою овочечистки. Нарізую тонкими брусочками. Викладаю в банку. Заливаю горілку, додаю мед. Перемішую. Закриваю кришкою. Ставлю в темне місце на п'ять днів.

Настоянку проціджує через кілька шарів марлі, щоб напій був прозорий. Готову переливає в графин. Що довше стоїть — то смачніша.

— Дід навчав — ємність із настойкою треба зберігати в темному місці за кімнатної температури. Банку слід обгорнути фольгою. Цукор або мед додають, щоб пом'якшити смак. Мед краще брати світлий, він не перебиває смак напою.

Зараз ви читаєте новину «Для хріновухи обирають світлий мед». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі