— Шоколадні цукерки роблю сама, — каже киянка 22-річна Марія Мастюк. — Додаю солоні фісташки, щоб був контраст смаків.
Ставить на великий вогонь каструлю і наливає 100 мл 33%-них вершків. Доводить до кипіння та зменшує вогонь. Всипає 200 г натертого чорного шоколаду й перемішує. Варить, доки не вийде однорідна маса. Тоді знімає з плити й охолоджує. Додає 30 г вершкового масла, 2 ст. л. рому, 10 г ваніліну та 50 г подрібнених фісташок.
Перемішує та формує кульки. Насипає в окрему тарілку ще 50 г фісташок і в них обкачує шоколадні кульки. Ставить на годину в холодильник.
— Цукерки смакують із кавою чи холодним молоком.
×
Коментарі