понеділок, 05 березня 2018 00:21

Часникову настоянку п'ють у морози

— Мій дід Омелян Йосипович був травником, — каже таксист 32-річний Микола Василюк із Сум. — Він навчив мене робити домашні настоянки. Часникова виходить у міру гостра й запашна. П'ю її в морози.

Очищує головку часнику. Кладе в банку з герметичною кришкою. Засипає столовою ложкою цукру. Один гострий перець розрізає навпіл. Вкидає в банку. ­Заливає 1,5 л горілки. Ставить у темне місце на п'ять днів.

Проціджує крізь чотири шари марлі. Наливає у пляшку. Пити можна одразу.

Зараз ви читаєте новину «Часникову настоянку п'ють у морози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі