понеділок, 08 квітня 2019 06:51

Березове вино настоюють на цедрі лимона

— Щовесни готую березове вино, — каже 46-річний Андрій Жилка з міста Новояворівськ Львівської області. — Використовую тільки той сік, що сам зібрав у лісі. Напій виходить жовтуватого кольору з легким тонізуючим ефектом. Для насичення смаку до вина можна додати шкірки цитрусових або прянощі.

У велику посудину вливає 10 л очищеного березового соку.

— На легкому вогні кип'ячу його. Піну знімаю ложкою. Потрохи додаю 2,5 кілограма цукру та всипаю натерту цедру з трьох лимонів. Перемішую, щоб цукор не осідав на дні. Знімаю напій із вогню та охолоджую до кімнатної температури. Розливаю в бутлі не до верху.

Закриває ємність водяним затвором і залишає на два тижні.

— Крізь марлю проціджую напій від осаду і розливаю у пляшки. Закриваю пробками і ставлю у прохолодне місце. Березове вино смакує з будь-якою закус­кою, — додає Андрій Жилка.

Зараз ви читаєте новину «Березове вино настоюють на цедрі лимона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі