вівторок, 03 березня 2015 05:40

Банановий коктейль поливають шоколадом

Рецепт бананового коктейлю з молоком та гарячим шоколадом львів'янка Ольга Супрун, 33 роки, вигадала сама. Подає як десерт у келихах для мартіні або для коктейлю "маргарита".

— Гості чекають більше, ніж на торт, — каже. — Ситний та недорогий. Важливо ефектно подати його до столу і прикрасити. На водяній бані розтоплюю півплитки чорного шоколаду. Можна додати 2–3 ложки жирних вершків. Чотири бокали для мартіні охолоджую 15 хвилин у морозилці. Всередині келиха гарячим шоколадом малюю візерунки. Набираю його столовою ложкою і кручу бокал рукою. Виходять спіралька або павутинка. Знов ставлю у холодильник, аби захололо.

У каструлі підігріває склянку молока, висипає пакетик ванільного цукру. Блендером збиває стиглий банан у пюре, додає в молоко. Теплу масу виливає у келихи. Крізь прозоре скло видно візерунки з шоколаду. Зверху наливає тонкий шар шоколаду, посипає молотою корицею. Подає до коктейлю довгі десертні ложки.

Зараз ви читаєте новину «Банановий коктейль поливають шоколадом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі