понеділок, 27 квітня 2020 06:30

Баклажани заливають імбирно-медовим соусом

— Ця страва смачна гаряча й холодна. Можна подавати з м'ясом, рисом чи лапшею. Часу забирає небагато, — каже 51-річна Валентина Бурко з міста Великі Мости Сокальського району Львівської області.

— Великий баклажан ріжу брусками 6 на 2 ­сантиметри, солю, залишаю на 10 хвилин. Болгарський перець і моркву нарізую соломкою. Моркву можна подрібнити на корейській тертці.

На сковороду вливаю олію й на великому вогні 1–2 хвилини обсмажую моркву. Перекладаю у каструлю. Те саме роблю з перцем. Овочі мають залишитися тверді, лише підрум'янитися.

Баклажани обвалюю у столовій ложці картопляного крохмалю. Обсмажую на олії 3–4 хвилини.

Змішую чайну ложку сухого меленого імбиру, лві столові ложки рідкого меду, чотири столові ложки соєвого соусу, три столові ложки яблучного оцту, один-два зубці тертого часнику. Заливаю овочі цією сумішшю, додаю ще пів склянки води. Проварюю 2–3 хвилини. Даю настоятись. Аромат баклажанів такий насичений, що перебиває запах інших страв на столі.

Зараз ви читаєте новину «Баклажани заливають імбирно-медовим соусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі