понеділок, 10 березня 2014 00:45

Апельсиновий сік кип'ятять із корицею

Автор: ФОТО з сайта www.iveinternet.ru
  Кекс виростає дуже високим. Ріжуть холодним, бо гарячий кришиться
Кекс виростає дуже високим. Ріжуть холодним, бо гарячий кришиться

— У мене троє дітей, які постять разом із нами, — розповідає вінничанка 36-річна Світлана Стеценко. — Їм байдуже — м'ясо чи риба, а от без солодкого не можуть. Придумала кілька рецептів і чергую їх через день.

Найчастіше готує шоколадний кекс.

— Усі продукти міряю великим гранчаком на 250 грамів. У миску насипаю повний стакан манки, додаю по стакану води, цукру і пакетик ванільного цукру. Лишаю на 2–3 години, щоб манка набухла. Тоді вливаю півстакана олії, столову ложку какао, півтори чайних — розпушувача і всипаю склянку муки. Її може піти більше. Тісто має стікати з ложки густою лєнтою. Недавно спробувала додавати консервовані вишні й горіхи. В кого є заморожені ягоди, можна додавати малину і смородину, але треба більше цукру.

Кекс пече півгодини. Ріже холодним, бо гарячий кришиться.

На святкові столи готує кекс на яблучному відварі.

— Рецепт переробила для посту зі здобного тіста. Кип'ячу чотири склянки води, ріжу туди яблуко скибками. Кидаю ложку цукру, паличку кориці. Це треба перекип'ятити 5 хвилин, накрити кришкою і дати настоятися півгодини. Замість відвару іноді ллю апельсиновий сік. Його перед тим теж кип'ячу з корицею. У склянці теплого відвару розчиняю склянку цукру. Додаю чверть склянки олії.

В окрему миску просіює 1,5 склянки борошна, по чайній ложці кориці й розпушувача, сіль дає на кінчику ножа.

— У суху суміш вливаю відвар із цукром, — пояснює. — Добре мішаю ложкою, щоб не було грудок. Наприкінці додаю по півсклянки ізюму та подрібнених горіхів. Кекс виростає дуже високим. Може потріскатися, але це не страшно. Трохи присипаю цукровою пудрою. На Новий рік замість ізюму порізала дольки мандарина. Їли краще, ніж торти із кремом.

Зараз ви читаєте новину «Апельсиновий сік кип'ятять із корицею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі