понеділок, 02 вересня 2019 18:38

Чи варто прати джинси

  Щоб джинси добре сиділи на вашій фігурі, їм знадобиться певний час.
Щоб джинси добре сиділи на вашій фігурі, їм знадобиться певний час.

Засобів по догляду за джинсового тканиною існує дуже багато, тому виникає питання, як часто потрібно їх прати і чи потрібно взагалі? Більшість людей впевнені в тому, що ця тканина взагалі не любить сусідства з водою, оскільки від частого прання вона може зношуватися, тоді як інші вважають, що прати джинсові речі необхідно мало не щодня.

За твердженням вчених, розмір і кількість різних бактерій, що знаходяться на джинсах, не змінюється, незалежно від того, як довго їх носить людина. Після деяких досліджень, вчені дійшли висновку, що після носіння джинсів протягом п'ятнадцяти місяців однією людиною, і близько двох тижнів — іншою, кількість невидимих бактерій на тканини повністю співпало.

Більшість експертів запевняють, що недавно куплені нові джинси в магазині потрібно прати тільки після того двох тижнів носіння виробу. Саме це сприяє збереженню колірної складової деніму. Маючи справу з "сирим" денімом, рекомендується вперше попрати свої штани не раніше ніж через півроку.

Якщо виникає занепокоєння з приводу форми ваших джинсів, слід розуміти, що будь-яке прання вплине виключно на ті види брюк, які не були випрані ще при їх виробництві.

Щоб ваші штани добре сіли на вашій фігурі їм знадобиться певний час. У всіх інших випадках прання джинсів і виробів з джинси не грає ніякої ролі. Тут набагато важливіше те, як дбайливо ви будете сушити свої штани.

 

Завжди намагайтеся прати свої штани своєчасно. Це означає, що немає потреби робити це занадто часто, або навпаки, рідко, а тільки тоді, коли вони забрудняться. Якщо джинси виглядають чистими через рік — чудово. А якщо через кілька тижнів ваше виріб вимагає неодмінною прання — сміливо періть, нічого з ними не станеться.

Хорошим, раціональним і природним способом догляду за джинсами є спосіб освіжити їх. Для цього достатньо час від часу вивішувати їх на вулицю або на свіже повітря. Добре, якщо ви зробите це на всю ніч. В такому разі, ви можете не занадто часто їх прати.

Добре іноді давати відпочинок своїм улюбленим джинсам.

Одним словом, прати вироби все-таки не тільки треба, але й необхідно. Головна умова — не прати їх занадто часто, а також слідувати всім правилами.

Що потрібно знати при пранні джинсів

Перед початком прання завжди уважно вивчіть етикетку.

Слід взяти за правило: завжди, перед будь пранням одягу з джинсової тканини - необхідно викручувати її на іншу сторону.

Намагайтеся купувати для одягу з цієї тканини максимально м'які засоби.

 

Періть в холодній воді або трохи теплій, не вище 30 градусів.

Якщо ваші джинси мають темний колір, то прати їх взагалі не рекомендується, в окремих випадках їм підходить тільки суха чистка.

Штани з даної тканини не слід замочувати на тривалий час.

Фахівці не радять віджимати джинси.

Якщо ви вперше приступаєте до прання джинсових речей або будь-якої джинсової тканини, слід мати на увазі, що така тканина здатна легко сідати, особливо, якщо при пранні ви будете користуватися гарячою водою, або використовувати сушарку.

Знайте, чим більше у виробі бавовни, тим сильніше та інтенсивніше він буде "сідати".

Якщо виявите на нових джинсах чорні смуги - не лякайтеся. Це не брак. Вся справа в тому, що джинси мають подвійне забарвлення, і тому такі кольорові розводи можуть залишатися після недавно куплених в магазині джинсів.

Велика частина зайвої фарби змиється після першого прання, а джинси після цього стануть набагато м'якіші і їх буде комфортно носити.

Якщо ви хочете надовго зберегти яскравий колір джинсів, потримайте їх перед пранням трохи у воді, в яку додайте оцет або сіль. Це дозволить фарбі на виробі максимально глибоко проникнути в тканину.

Купуйте джинси завжди на пів-розміру менше, ніж це необхідно, а то й на цілий розмір. Ідеальні джинси повинні насилу застібатися при першому одяганні, але буквально через кілька днів вони розтягнуться, облягаючи при цьому фігуру. Але не перестарайтеся в цьому, бо надто тісні джинси можуть у вас порушити кровообіг, а також можуть викликати набряки.

Зараз ви читаєте новину «Чи варто прати джинси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі