пʼятниця, 09 серпня 2019 12:26

Котячі, прямокутні та схожі на зварювальну маску: які окуляри модні цього року
22

Окуляри з кольоровими прозорими лінзами  можуть бути рожеві, жовті, помаранчеві, фіолетові і темно-зелені
Фото: ochki.net
Окуляри з кольоровими прозорими лінзами  можуть бути рожеві, жовті, помаранчеві, фіолетові і темно-зелені
Супервузькі окуляри, стиль яких можна визначити як ретрофутуризм, не захищають від сонця
Окуляри з кольоровими прозорими лінзами  можуть бути рожеві, жовті, помаранчеві, фіолетові і темно-зелені
Окуляри з кольоровими прозорими лінзами  можуть бути рожеві, жовті, помаранчеві, фіолетові і темно-зелені

У світі відзначають день офтальмології. Галузь медицини вивчає анатомію ока, фізіологію і хвороби, розробляє методи лікування і профілактики очних хвороб. Одним із найефективніших засобів корекції та захисту зору залишаються окуляри. Сонячні і коригуючі , вони виконують відразу 2 функції - захищають очі від ультрафіолету чи поліпшують зір і створюють бажаний імідж. Корисний для здоров'я аксесуар здатен додати елегантності чи стильності, стати завершальним штрихом в образі. Зараз багато жінок використовують коригувальні окуляри виключно в якості аксесуару, а не приладу для лікування зору.

При виборі окулярів важливо враховувати модні тенденції, власний стиль і індивідуальні принципи підбору форми. Цьогоріч різноманітність модних трендів на цей аксесуар вражає.

Окуляри з кольоровими прозорими лінзами

Тренд перейшов із попереднього на сезон-2019. Розглядати похмурі урбаністичні пейзажі приємніше через кольорові лінзи окулярів. Це можуть бути рожеві, жовті, помаранчеві, фіолетові і темно-зелені. Оправи до них можуть бути найрізноманітнішими - з обідком, і без нього.

Окуляри з ефектом деграде

Окуляри з градієнтно забарвленими лінзами - це чи не обов'язкова частина програми багатьох люксових брендів. У новому сезоні на зміну помірного, односкладового градієнту приходить "райдужний". "Фуксія" перетікає в колір чайної троянди, а ніжний рожевий захід плавно змінюється синявою, що виглядає надзвичайно красиво.

Окуляри-маски

Величезні окуляри, що приховають очі й чималу частину обличчя. За розміром нагадують маски для дайвінгу або зварювальних робіт. У цьому є їхній великий плюс: вони не тільки захистять очі від впливу прямих сонячних променів, але і позбавлять від необхідності користуватися кремом з високим фактором захисту SPF.

Міні-окуляри

Ще з минулого року залишаються в тренді вузькі моделі. Можуть бути в різних оправах - непомітних, або великих. Скла можуть бути чорними, а можуть бути рожевими. По формі це вузькі окуляри котячої форми, і прямокутні. Супервузькі окуляри, стиль яких можна визначити як ретрофутуризм, не захищають від сонця. У них можна відчути себе героєм науково-фантастичного фільму, скажімо Трініті або агентом Смітом. Їх уподобали Ріанна, Кім Кардашьян, Селена Гомез і сестри Хадід. Носити їх потрібно спущеними до середини носа.

Окуляри в стилі сімдесятих, оверсайз

Протилежні тренди можуть успішно уживатися в одному сезоні. Окуляри в стилі оверсайз у великих черепахових або металевих оправах виглядають "богемно", нагадуючи про образи багатих тусовщиків 1970-х років. "Крупногобаритні" окуляри тієї епохи багато в чому зобов'язані своєю популярністю Жаклін Кеннеді, дружині грецького мільйонера Арістотеля Онассіса. Можуть мати темні глухі скла, або світлі. Зараз дуже актуальні світлі кольори скла. Можна мати в своєму арсеналі світлі і темні – для захисту від сонця.

Геометрія

Дизайнери продемонстрували цікаві стильні рішення - окуляри круглої, трикутної, чіткої прямокутної, квадратної, ромбовидної форми. Для кожного типу обличчя можна підібрати свою форму, яка підійде, а можливо навіть підкоригує риси обличчя.

Футуристичні оправи

Для найсміливіших, незвичайних, можливо в чомусь творчих є тренд на футуристичні дизайни. У цьому році актуальні такі напрямки, як ретро і футуризм. Такі окуляри можуть мати божевільні забарвлення оправ. Оправа може грати на контрасті з лінзами.

Цікавий міст

Залишаються модними окуляри з подвійним мостом. У інтернеті в жартівливій формі їх називають монобровою. Форма оправи може бути різною - вся фішка саме в перемичках. З'явилися також окуляри без моста, які тримаються на верхній перемичці. Виглядає незвично, додає цікаві ноти навіть звичній формі.

Вайфарери

Актуальні як в класичному виконанні, так і в більш сучасному - це може бути маленький або, навпаки, більш об'ємний розмір. Або кольорові лінзи або оправи.

Незмінна класика

Форма окулярів-авіаторів належить до класики і не втрачає актуальності. Може модернізуватися. Класика - це також круглі окуляри, котяче око, ті ж вайфарери. Вони можуть зазнавати зміни, але сама форма актуальна завжди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найгірші модні тренди за останні десять років

Окуляри для занять велоспортом

Окуляри для занять велоспортом - один з найбільш вражаючих трендів сезону родом з дев'яностих. Їх можна назвати універсальними. Носити спортивні окуляри з іншими речами, запозиченими з гардероба спортсменів, сьогодні не обов'язково. Немислимі порушення тепер вітаються, завдяки чому споживачеві відкривається величезне поле для самостійної модної гри. Їх потрібно майстерно стилізувати. Далеко не кожному підійде така форма.

Компанія Huawei під час презентації у Парижі представила стильні смарт-окуляри Smart Eyewear. На вигляд звичайний аксесуар отримав повний комплек розумних "нутрощів": процесор, антена, мікрофон і динамік

Зараз ви читаєте новину «Котячі, прямокутні та схожі на зварювальну маску: які окуляри модні цього року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі