субота, 05 червня 2021 11:10

Десять найкращих фільмів про моду
10

Як часто ви задавалися питанням "Що подивитися сьогодні?"? Напевно, хоча б іноді таке питання у вас виникає. Ми знаємо, як іноді важко знайти фільм, який не просто буде цікавим, але і стане джерелом натхнення, надасть якусь корисну інформацію. Тому саме для таких випадків сьогодні Gazeta.ua розкаже вам про десять фільмів про фешн індустрію, які точно не залишать вас байдужими.

1. Desert Flower (2009) - Квітка пустелі

Автор: Скріншот з відео
  "Квітка пустелі"
"Квітка пустелі"

Фільм 2009 року є біографічним фільмом за книгою сомалійської топ-моделі Варіс Доріе. Це історія надзвичайно сильної та вольової дівчини, яка змушена була текти з рідних країв, коли їй було всього 13 років. Про її шлях, про те, як з нікому невідомої дівчинки вона стала послом ОООН та голосом жінок, які були травмовані варварськими традиціями свого народу. Про те, як важливо боротися за свої права і досягати успіху, не дивлячись ні про що. Досить сильний та мотивуючий фільм.

2. Pret-a-porter (1994) - Висока мода

Автор: Скріншот з відео
  "Висока мода"
"Висока мода"

Американський комедійно-драматичний фільм 1994 року, знятий режисером Робертом Олтменом, оповідає про тиждень Високої моди у Парижі. На фоні підготовки до модних показів у фільми показуються різні історії кохання та драми. Не дивлячись на те, що фільм знятий досить давно, він не втрачає своєї актуальності та популярності і нині. Радимо до перегляду.

3. House of Versace (2013) - Дім Версаче

Автор: Скріншот з відео
  "Дім Версаче"
"Дім Версаче"

Фільм про історію становлення легендарного бренду Версаче, про складності дорослішання та управління його володарки Донателли Версаче, про її силу духа та працьовитість. Після перегляду "Дім Версаче" у вас не залишиться питань, чому мільйони людей так поважають і люблять цей бренд, а можливо, ви і самі закохаєтесь у Версаче.

4. Catwalk (1995) -Подіум

Автор: Скріншот з відео
  "Подіум"
"Подіум"

Документальний фільм про американську модель Крісті Тарлінгтон насичений багатьма подіями, які напряму пов'язані зі світом модної індустрії. Глядача переносять на круті вечірки зі світовими зірками, на тижні моди, у дорогі готелі та ресторани, показуючи закулісся життя моделей. Безумовно, дуже цікавий фільм для всіх, кому хоча б раз хотілося дізнатися, як же живуть моделі з обкладинок модних журналів.

5. Helmut Newton: Frames from the Edge (1898) - Гельмут Ньютон: висока фотографія

Автор: Скріншот з відео
  "Гельмут Ньютон: висока фотографія"
"Гельмут Ньютон: висока фотографія"

Фільм розповідає про німецько-австралійського фотографа і фотохудожника Гельмута Ньютона, який свого часу знімав провокаційні еротичні чорно-білі знімки для "Vogue". Його роботи шокували, заворожували, були ті, хто не розумів такої відвертості майстра, але саме ці емоції публіки зробили з нього зірку. Цей фільм про його феномен та історію.

6. Notebook on Cities and Clothes (1989) - Записки про одежу та міста

Автор: Скріншот з відео
  "Записки про одежу та міста"
"Записки про одежу та міста"

Документальний фільм про життя видатного японського дизайнера Йодзі Ямамото. Перед нами захоплююча картина, яка показує легендарного дизайнера за роботою у своїй майстерні, його спілкування з моделями, процесом створення із шматків тканини неймовірних витворів мистецтва.

7. McQueen (2018) - Маккуін

Автор: Скріншот з відео
  "Маккуін"
"Маккуін"

Ще один фільм про знаменитого на весь світ британського дизайнера Олександра Маккуіна. Глядачеві представлені кадри із життя талановитого майстра, його історію, творчий шлях. Надихаюча кінострічка не може залишити когось рівнодушним.

8. Coco avant Chanel (2009) - Коко до Шанель

Автор: Скріншот з відео
  "Коко до Шанель"
"Коко до Шанель"

Хто ж не чув хоча б раз у житті ім'я Коко Шанель? Впевнені, що така людина навряд чи знайдеться. Це історія про сильну жінку з цікавою долею та талановиту дизайнерку, яку нині знає весь світ. Захоплююча та надихаюча картина, яку хочеться переглядати багато разів. А акторська гра виконавиці головної жіночої ролі Одрі Тоту - ще один привід вибрати фільм для вечірнього перегляду під гарячий чай.

9. Atelier Fontana - Le sorelle della moda (2011) - Ательє Фонтана - сестри моди

Автор: Скріншот з відео
  "Ательє Фонтана - сестри моди"
"Ательє Фонтана - сестри моди"

Історико-біографічна італійська драма про сестер Фонтана, які у початку 20-го сторіччя створили власне ательє з пошиву модного одягу. Фільм розповідає про історію створення знаменитого бренду Sorelle Fontana та про всі труднощі та перешкоди, які довелося подолати сестрам, щоб досягти такого успіху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новозеландський режисер зняв кліп про Україну

10. Phantom Thread (2017) - Примарна нитка

Автор: Скріншот з відео
  "Примарна нитка"
"Примарна нитка"

Американський драматичний фільм про історію знаменитого у 1950-тих роках модельєра Рейнольдса Вудкока, який створював неймовірні речі для членів вищого суспільства. Ця кінолента не тільки про творчість видатного модельєра, це розповідь про кохання та внутрішні протиріччя, про вибір та натхнення. Приємного перегляду.

Французька комедія "Школа хороших дружин" вийде в український прокат 1 липня. Трейлер фільму з'явився на YouTube-каналі кінокомпанії Arthouse Traffic.
Зараз ви читаєте новину «Десять найкращих фільмів про моду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі