середа, 26 лютого 2020 17:35

Чоловіча куртка на весну: комфорт, сухість і тепло

Чоловіча куртка на весну: комфорт, сухість і тепло
Напередодні весни у великих дистриб'юторів можна знайти непогані знижки на чоловічу куртку. Фото: Клумба

Перші теплі дні березня - не привід одягатися в легкий верхній одяг, незважаючи на всю оманливість погоди. І в перший, і в другий весняний місяці, напевно, доведеться зіткнутися і з заморозками, з дощами, вітром, вогкою і "сірою" погодою.

У той же час носити в "не сезон" теплі зимові пуховики - не завжди відповідний варіант для наших широт. Потрібна якісна і зносостійка демісезонна куртка. До того ж, зараз, напередодні весни у великих дистриб'юторів можна знайти непогані знижки на чоловічу куртку.

Не промокаємо

Дощ, сильний або моросячий, може зіпсувати не тільки настрій, але і комфорт перебування на вулиці. Постарайтеся підібрати такі куртки, які не будуть промокати ззовні, але вентилюватися зсередини, щоб не створювався ефект "термосу".

Зверніть увагу на сучасні мембранні матеріали, що володіють оптимальними показниками водонепроникності і паропроникності.

Безпека на дорозі

Якщо ви шукаєте куртку для дітей, для занять спортом або для їзди на велосипеді, часто ходите по дорогах в нічний час, перевірте, чи є у моделі світловідбиваючі елементи на видимих місцях. Особливо навесні з її туманами, мрякою і відносно коротким світловим днем.

Захищаємо поперек і шию

Готуйтеся зустрітися з весняними вітрами і ранковими заморозками. Березень і квітень - не привід носити короткі куртки. Якщо ви не хочете застудити шию і дбаєте про чоловіче здоров'я, вибирайте довгу куртку нижче попереку з капюшоном.

Наявність манжет і затягувань, які зроблять вас "герметичними" від негативних умов навколишнього середовища - додатковий плюс.

Не мерзнемо

Залежно від регіону поняття "весняна куртка" може різнитися, а разом з цим - змінюватися і вимоги до матеріалів, тканин, наповнювачів. Для теплої весни підійдуть куртки без наповнювача, але з підкладкою. Якщо підкладка знімна - ще краще.

Не поспішайте ховати в гардероб пуховик - він не підходить для дощових днів, зате з легким мінусом на термометрі справляється, як ніхто інший. Зверніть увагу, що зараз можна знайти тонкі пуховики, які носять під пальто або френч, не сковуючи рухів і залишаючись непомітним. Вони легкі, а в разі потреби просто ховаються в сумку.

Легкий догляд

З великою часткою ймовірності за верхнім весняним одягом доведеться доглядати частіше, ніж за літнім чи зимовим. Бруд, калюжі, мокрий сніг, часті дощі та вітер - ось причина забруднення тканини.

Вибирайте варіант матеріалу, за яким легко доглядати - і "місцево", коли потрібно почистити тільки ділянку куртки, і "глобально", коли її потрібно випрати з порошком.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіча куртка на весну: комфорт, сухість і тепло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі