четвер, 22 травня 2014 16:31

Лише 10 відсотків чоловіків шукають дружину-домогосподарку - психолог

Лише 10 відсотків чоловіків шукають дружину-домогосподарку - психолог

Цивільні шлюби в Україні затягуються на 3-4 роки і розпадаються найчастіше з ініціативи жінки. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла сімейний психолог Ірина Симоненко. Вона проводить у Києві тренінги для дівчат і жінок "Як створити щасливу сім'ю".

"Жінки погоджуються на цивільний шлюб не тільки для того, щоб спробувати себе у ролі дружини. Рано чи пізно вони мріють приміряти на себе весільну сукню і фату, стати законною дружиною, - говорить Симоненко. – Такий спосіб співжиття на одній території з коханою людиною лише у 20-30 відсотках випадків таки завершується шлюбом".

За спостереженням психолога, проблеми у таких сім'ях з'являються вже на першому році життя.

"Насправді такі сім'ї мало чим у стосунках відрізняються від тих, які живуть зі штампом у паспорті, - каже Ірина Сергіївна. - Вони так само з'ясовують стосунки через не вимитий посуд, ревнощі чи гроші. Але особливою точкою кипіння стають третій і четвертий роки спільного проживання. Якщо для пар у шлюбі на цьому етапі пропоную роз'їхатися і пожити місяць один без одного або у гостьовому шлюбі, то не розписаним рекомендую визначитися, чи хочуть продовжувати вони стосунки далі, чи готові перевести їх на інший рівень".

Жінки хочуть заміж. Чоловіки воліють якнайдовше відтермінувати прощання з холостяцьким життям.

"Лише 10 відсотків чоловіків шукають дружину-домогосподарку, - розказує психолог. – Понад 60 відсотків хочуть бачити поруч успішну бізнес-леді, пристрасну коханку і вправну господиню в одній особі. Вони часто плутають жінку з технікою, яка здатна виконувати по 3-4 функції одночасно".

"У сучасних чоловіків занадто завищенна самооцінка, а почуття гордості за власні успіхи часто просто затьмарює їм розум, - пояснює Симоненко. – Але іноді жінкам варто у них повчитися. Чоловіки не готові жертвувати власною кар'єрою та відмовлятися від свого хобі заради сім'ї. Погоджуватися на довготривалі стосунки не варто, якщо не бачите у них перспективи. Тільки витратите час, а сподівання виявляться марними".

Зараз ви читаєте новину «Лише 10 відсотків чоловіків шукають дружину-домогосподарку - психолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі