пʼятниця, 21 квітня 2017 01:39

Як запобігти самогубству — поради експерта

Як запобігти самогубству — поради експерта
фото: Закарпатський кореспондент

17 квітня на території військової частини Василькова знайшли мертвим старшого лейтенанта. Основна версія слідства – суїцид. Gazeta.ua розпитала у військового психолога Андрія Козінчука, що змушує людей вчиняти самогубства і як цьому можна запобігти.

"Причини зведення рахунків з життям серед військових ті, що і серед цивільних. До цього можуть підштовхнути депресія, алкоголізм, наявність психічного захворювання. Це завжди сукупність факторів: дружина йде до іншого, мати називає дебілом, грошей не вистачає і ніякої перспективи на намічається. В один момент на людина навалюється багато проблем і вона не знає, як з цим справитися", - сказав він.

"У таких випадках може врятувати близька людина. Це може бути дружина чи діти. Якщо підтримки від них немає, людина опиняється наодинці зі своїми проблемами. Бачить лише один вихід- звести рахунки з життям", - додав Андрій Козінчук.

За словами експерта, самогубства серед військових не можна уникнути на 100 відсотків, але їх можна попередити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як допомогти чоловікові адаптуватися після АТО — поради психолога

"Відповідальні органи нічого не роблять для того, щоб попередити самогубства серед військових. Є лише формальні підходи — наявність замполіта чи капелана. Але хлопці не говорять з ними відкрито про свої проблеми. Коли працював з військовими у зоні АТО, мав кімнату для консультацій. Жоден боєць до мене не зайшов. Ділилися проблемами лише тоді, коли виходили разом покурити", - сказав він.

У Тернополі сержант Ігор Чайковський урятував дівчину-утопальницю. Молодший сержант став свідком спроби самогубства і стрибнув за нею у річку. Надав першу допомогу і передам медикам.

Зараз ви читаєте новину «Як запобігти самогубству — поради експерта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі