понеділок, 21 січня 2013 15:00

Бананово-желейний торт готують за одну ніч

27-річна рівнянка Юлія Созіна часто пригощає гостей своїм улюбленим десертом, який не потрібно випікати. Торт із крекерів, фруктів, желе та саморобного крему застигає кілька годин. Однак він дуже ситний.

"Готові солодощі не дуже люблю – в них нема тепла рук. А цей торт не потрібно пекти, а виходить смачно, - каже жінка. - Я навчилася готувати його ще коли була студенткою. Тепер рецепт мене дуже виручає, бо не маю багато вільного часу - щодня до 19-ої зайнята на роботі, часто доводиться працювати у вихідні, щоб утримати сім'ю. Якщо знаю, що завтра мають нагрянути гості – після роботи купую в ятці банани та дістаю з полички желатин".

Увечері для приготування торта Юлія бере 5-6 бананів, дві пачки солодкого крекеру, літр сметани 23-відсоткової жирності, цукор або цукрову пудру та дві упаковки желе.

"Якщо є час, краще зготувати своє желе, а не купувати хімію в магазині. Для цього 2 столові ложки желатину висипаю у склянку холодної води, щоб набух. Потім ставлю мисочку на газову конфорку і чекаю, доки желатин розчиниться.  Гарячу суміш вливаю у півтори склянки окропу з цукром та 2-3 ложками варення. Все це добре розмішую і потім виливаю у форму для торта. Дно форми перед тим застеляю фольгою", - додає господиня. – "А можна не морочити собі голови і взяти просто два пакетика желе – наприклад, вишню та полуничку. Приготувати, як вказано на упаковці. Форму з розлитим желе ставлю у холодильник застигати".

Коли перший шар торту частково застигне, жінка збиває сметану з цукром або цукровою пудрою з ваніліном. Половину крему одразу намащує на желе.

"Якщо "низ" торта ще не охолонув повністю, то крем і кольорове желе змішаються в одне. Але це не зіпсує смак", - не переймається Юлія. – "Нехай заготовка знову трохи охолоне в холодильнику. Потім почергово викладаю солодкі крекери та нарізані кружечками банани. Кожен новий шар змащую кремом. Верхівку прикрашаю фруктами або ягідками, якщо є в хазяйстві. А як нічого не знайшлося, то можна просто посипати торт цукром, змішаним з корицею. Тепер на кілька годин у холод – і все!".

Торт стоїть у холодильнику цілу ніч, щоб добре застигнути. За цей час крем встигає добре просочити усі шари.

 

Зараз ви читаєте новину «Бананово-желейний торт готують за одну ніч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі